Muziek aan de Middenweg 2018

De zestiende editie van Muziek aan de Middenweg was meer dan geslaagd. Het was een bruisende middag waarbij de vele bezoekers van de ene locatie naar de andere locatie langs de Middenweg fietsten, liepen of reden met de Oldtimerbus. Van Klezmer tot freaky experimentele jazz en wereldmuziek tot Hollandse meezingers.  Voor iedereen was er wel iets, ook de kinderen hadden een eigen voorstelling.

Honderden mensen ( we hebben ze niet precies kunnen tellen) deden mee met de opening van het festival op het marktplein dat door Sjors van de Panne werd verzorgd. De meezinger Zing vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder van Ramses Shaffy was wederom een succes. Wat een sfeer; geweldig dat zo velen kwamen om mee te zingen, als organisatie zijn we daar heel blij mee. Met dank aan café De Oude Munt.

23 acts deden mee. Natuurlijk bij de horeca langs de middenweg en op het plein, maar heel speciaal waren al die locaties in de tuinen, boomgaarden en boerenschuren waardoor alles wel een hele vrije, fijne sfeer door kreeg.  Zoals De Dansonderneming, die deze keer een spannende installatie uit het landschap liet verrijzen, de western swing, swanmpy blues en american poetry van het trio Dirty Ol’Men, die de songs fantastisch inlevend vertolkten. De acterende Tanaskos met hun meeslepende latin- en Buena Vista Social Club- geluiden wisten de bezoekers op het marktplein te laten dansen. En tussen de strobalen en de schapen brulde men mee met de Purmerendse coverband Crowded Room.

Het enthousiasme van de bezoekers, die in de collectebussen op de locaties boven verwachting hebben gedoneerd, heeft ons als organisatie een steun in de rug gegeven om weer vol goede moed aan het organiseren van de volgende editie (17de) te beginnen.

Dank zij U: We laten het niet stil worden in de Beemster!